ISO 37001:2016

Az ISO 37001 antikorrupciós irányítási rendszer (AKIR) bevezetése és fenntartása azt a célt szolgálja, hogy a szervezetek minimalizálják a korrupciós kockázataik előfordulásának lehetőségeit folyamataik még szigorúbb szabályozásával.


Mi a korrupció?

A korrupció egy széles körben elterjedt jelenség, amely komoly társadalmi, morális, gazdasági és politikai aggályokat vet fel, aláássa a jó kormányzást, gátolja a fejlődést és torzítja a versenyt. Erodálja a jogbiztonságot, aláássa az emberi jogokat és akadályozza a szegénység enyhítését. A korrupció növeli továbbá a vállalkozás költségét, bizonytalanságot hoz a kereskedelmi tranzakciókba, növeli az áruk és szolgáltatások költségét, rontja a termékek és szolgáltatások minőségét, amely az élet elvesztéséhez és vagyoni kárhoz vezethet, illetve tönkreteszi az intézményekbe vetett bizalmat és megakadályozza a piacok tisztességes és hatékony működését.

A nemzeti kormányok az olyan nemzetközi megállapodások, mint például a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Külföldi hivatalos személyek megvesztegetése elleni küzdelemről szóló Egyezménye, valamint az Egyesült Nemzetek Szervezete Korrupció elleni Egyezménye létrehozása és nemzeti jogalkotásuk révén előrehaladást értek el a korrupció elleni küzdelemben.

 

Kiknek készült ez a szabvány?

Ez a szabvány a nemzetközi jó gyakorlatot tükrözi és valamennyi jogrendben alkalmazható. Egyaránt alkalmazható továbbá kis, közepes és nagy méretű szervezetekre, akár a közszférában, akár a magánszférában vagy a nonprofit ágazatban végzik tevékenységüket. A szervezetre jellemző korrupciós kockázatok többek között a szervezet méretétől, tevékenységének jellegétől, mértékétől, összetettségétől, valamint attól függnek, hogy a szervezet tevékenységét hol és mely ágazatokban végzi.

 

Nemzetközi szinten is elismerik a tanúsítványt?

Az EMT Zrt. az NQA Certification Ltd. tanúsítási szervezeten keresztül, egyedülálló módon teljeskörű United Kingdom Accreditation Service (UKAS) akkreditációval rendelkezik az összes műszaki területre. Az akkreditációnak köszönhetően a kiadott tanúsítvány érvényessége a világon a lehető legszélesebb körű.

 

Hogyan lehet ajánlatot kérni?

Mivel az akkreditációs szabályokkal összhangban az ISO 37001 szerinti tanúsítási folyamata eltér a többi szabvány szerinti tanúsítástól, ezért ajánlatkérés előtt, kérem, keresse fel irodánkat a felsorolt elérhetőségek valamelyikén.

 
 

 

 

Keresés

Gyors információ

Cégünk rendszertanúsításokkal és képzésekkel kapcsolatos szolgáltatásairól felmerülő kérdése esetén kérem hívja munkatársunkat információs vonalunkon, ahol részletes szakmai válaszokat kaphat a kérdéseire.
icon telefon3

Információs telefonszámunk:
+36-23-444-275