logoEMT3

LOGÓ HASZNÁLAT

 

cikkep07Az NQA regisztrált ügyfelek jogosultak arra, hogy az NQA tanúsítási védjegyeket használják annak érdekében, hogy támogassák az elért teljesítményüket. A szervezetek csak akkor használhatják a logót, ha az azon árura és szolgáltatás nyújtására vonatkozik, amely a tanúsításuk alkalmazási területébe tartozik.

A védjegyek széles körben használhatók, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy a használatukra szabályzatok vonatkoznak, különös tekintettel az akkreditációs (azaz az UKAS & ANAB) logóval ellátott védjegyekre.

Az alábbi letölthető és megtekinthető tájékoztató megmutatja, hogyan és hol használhatók a védjegyek:

Magyar nyelvű tájékoztató anyag (PDF):Letoltes ikon01

 

cikkep08mAz NQA és UKAS hivatalos logóinak letöltése az NQA saját oldalairól lehetséges
ide kattintva.

(Az www.nqa.com weboldalán kiválasztott rendszermodell logója a letöltés ikonra kattintva tölthető le).

 

 

 

 

Az EMT Zrt. a kérelmezővel kötött szerződésben rögzíti a tanúsítvány és a tanúsítási embléma (logó) használatának feltételeit.

Az EMT Zrt. a tanúsítvánnyal együtt – elektronikus formában - tanúsítási emblémát ad át a tanúsított ügyfélnek.

A tanúsítási embléma jelentése az, hogy az ügyfél irányítási rendszere a rá vonatkozó tanúsítási rendszermodell követelményeit az EMT Zrt. által végzett rendszertanúsítási eljárások eredményei alapján kielégíti. A tanúsítási emblémát csak érvényes tanúsítvány alapján szabad alkalmazni.

A tanúsítási emblémát az ügyfél a fenti tájékoztató előírásait betartva feltüntetheti például:

  • levélpapíron,
  • cégismertető és marketing anyagokon,
  • névjegykártyán,
  • hirdetőtáblán,
  • zászlókon,
  • járműveken,
  • munkaruhán,
  • ablakmatricán,
  • stb.

A nem említett alkalmazási helyekkel kapcsolatosan felmerülő kérdés esetén az EMT Zrt. ad iránymutatást. A hirdetési és publikációs anyagoknak részben vagy egészben kapcsolódniuk kell a tanúsított műszaki érvényességi területhez.

Leányvállalatok és telephelyek, melyekre nem terjed ki a szervezet tanúsítványának regisztrációja, nem alkalmazhatják a tanúsítási emblémát és nem is utalhatnak a regisztrációra.

A tanúsítási emblémát csak a jelen tájékoztató függelékében meghatározott alakban, arányait megtartva, jól látható méretben és színben, a regisztrációs számot és a tanúsítványon hivatkozott modellszabvány számát megadva szabad ábrázolni.

Nem tiltott a tanúsítási embléma fekete-fehér, vagy egyszínű megjelenítése sem, ebben az esetben a felismerhetőség és a feliratok olvashatósága a követelmény.

A tanúsítási embléma nem használható sem terméken, sem annak csomagolásán a fogyasztó számára látható helyen, sem más módon, amely azt a látszatot keltheti, hogy ez a jel a termék megfelelőségét jelenti.

Tilos az EMT Zrt. tanúsítási emblémájának használata laboratóriumi vizsgálatról, kalibrálásról vagy ellenőrzésről szóló jelentésen, amennyiben ezek a jelentések - ebben az összefüggésben - terméknek tekintendők.

Logó formátumok:

EMTlogok felhasznalasa m